Khamis, 1 Mei 2014

Jangan ditanya di mana mereka!

Sedih bila baca artikel nukilan Zaid Ibrahim ni. Betapa berusahanya seorang malay muslim ni 'memberi semangat' secara terbuka agar other malay muslim yang lain untuk bersama-samanya membantah hudud.


This is just an example of how people is afraid to face the consequences of their sin, Tak nak bertaubat dan berusaha untuk berubah untuk kebaikan, maka diajaknya orang lain untuk bersama-sama berbuat keburukan (macam makhluk apa itu, ya?). Those friend of yours mungkin taknak speak up sebab deep inside their heart, they knew that they are wrong, and they are willing to repent and won't repeat the same sin. Kalau kau tak sokong, then shut your mouth la. Don't influence others. Oh, hidup memang tak best kalau takde geng, kan?

Sedih jugak sebab this guy sangat banyak kenalan yang *tak baik*. Ia hanya menggambarkan keperibadian dirinya sendiri (kan orang kata nak tengok peribadi seseorang, tengoklah siapa rakan-rakannya). Membuka pekung di dada, perhaps?

Kepada akhawat semua, sila pastikan diriku sentiasa bersama-sama kalian. Agar kita dapat bersama-sama menjaga diri kita. Saya nak ada geng yang baik2 sahaja dan berharap supaya terhindar daripada 'geng2' seperti mamat ni dan yang seangkatan dengannya.

Pssst: menjaga diri tak bermaksud akan terlepas daripada berbuat dosa, itu memang tipu la sebab manusia memang tak terlepas daripada dosa. tpi sekurang2nya ada ruang untuk sentiassa bermuhasabah, bertaubat, memperbaik diri, dan mengelak daripada melakukan dosa tersebut kembali . Dan semoga kami terhindar daripada melakukan dosa-dosa besar, lebih-lebih lagi berbuat dosa besar dan berbangga dengan dosa yang dilakukan.


Psssst2: Haha. marah cikgu bahasa jika baca nukilan I ni. penuh dengan bahasa rojak. Gasaklah. Asalkan rojak sedap dimakan.